Η χρήση των φούρνων αερίου της Megatherm προσφέρουν μία σειρά πλεονεκτημάτων:
Ευκολία στη χρήση
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός φούρνου αερίου είναι η ευκολία στη χρήση, συγκριτικά με έναν ξυλόφουρνο, κάνοντας τη χρήση του ακόμα και καθημερινή.
Ταχύτερος χρόνος θέρμανσης
Οι φούρνοι αερίου θερμαίνονται πιο γρήγορα από τους ξυλόφουρνους ή τους ηλεκτρικούς φούρνους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμά σας πιο γρήγορα.
Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας
Το φυσικό αέριο είναι συνήθως φθηνότερο από το ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε η χρήση ενός φούρνου αερίου μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στους λογαριασμούς της ενέργειας.
Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας
Οι φούρνοι αερίου παρέχουν περισσότερο ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας από τους ηλεκτρικούς φούρνους, που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα μαγειρέματος και ψησίματος.
Ακριβής έλεγχος θερμοκρασίας
Οι φούρνοι αερίου συνήθως έχουν πιο ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας, επιτρέποντας να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο ακριβές βαθμό που χρειάζεστε για το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.
Αξιόπιστη απόδοση
Οι φούρνοι αερίου είναι γνωστοί για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητά τους, κάνοντάς τους δημοφιλή επιλογή τόσο για οικιακές όσο και για επαγγελματικές κουζίνες.
Μοναδικός τρόπος ψησίματος
Ο ξυλόφουρνος της Megatherm, χάρη στον σχεδιασμό του και τη κατασκευή του προσφέρει 3 τρόπους μετάδοσης της θερμότητας στο φαγητό, οι οποίοι εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα για το ψήσιμο ή το μαγείρεμα:
1. Μετάδοση θερμότητας μεταγωγικά
Οι συμβατικοί ηλεκτρικοί φούρνοι μεταφέρουν τη θερμότητα με τη χρήση του ανεμιστήρα όταν χρειαστεί. Οι ξυλόφουρνοι της Megatherm λόγω του θολωτού της κατασκευής τους, μεταφέρουν τη φλόγα και τη θερμότητα από την μία πλευρά που βρίσκεται η φωτιά στην άλλη, δημιουργόντας ανακυκλοφορία με αποτέλεσμα την ομοιόμορφη θερμοκρασία εντός του φούρνου.
2. Μετάδοση θερμότητας με αγωγή
Οι πυρόπλακες πάνω στις οποίες τοποθετούμε το φαγητό, αποθηκεύουν θερμότητα την οποία μεταφέρουν στο φαγητό δια της αγωγής, λόγω της απευθείας επαφής που έχουν με το φαγητό. Θεωρείτε και ο ιδανικός τρόπος ψησίματος για τη πίτσα ή το ψωμί, δημιουργούντας ιδιαίτερα στην πίτσα την κρούστα για την οποία είναι δημοφιλής η Ιταλική Ναπολιτάνικη πίτσα.
3. Μετάδοση θερμότητας με ακτινοβολία
Ο φούρνος αποθηκεύει θερμότητα στις πυρόπλακες, όπως επίσης και στα μεταλλικά ανοξείδωτα τοιχώματά του, την οποία θερμότητα μεταφέρει στο φαγητό διά της ακτινοβολίας.